ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νομοσχέδιο για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων κατέθεσε η Αυστρία

16:51 - 03 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Νομοσχέδιο για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων κατέθεσε η Αυστρία
Το υπουργικό συμβούλιο της Αυστρίας πρότεινε σήμερα ένα νομοσχέδιο με στόχο να περιοριστεί η εισροή Αφγανών προσφύγων στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει φέτος αριθμό ρεκόρ αιτήσεων για την παροχή ασύλου.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου η Αυστρία θα αναγκάζει τους περισσότερους Αφγανούς να περιμένουν για τρία χρόνια, αντί για ένα που ισχύει τώρα, μέχρι να έχουν το δικαίωμα να φέρουν στη χώρα τις οικογένειές τους, ενώ επίσης θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν ανεξάρτητη πηγή εισοδήματος, υγειονομική ασφάλιση και διαμέρισμα.

«Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση. Οι πιο σκληροί κανόνες για την επανένωση των οικογενειών κυρίως αφορά τους Αφγανούς», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

«Είναι σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε ξεκάθαρους κανόνες εδώ και φυσικά να μειώσουμε την ελκυστικότητα (της Αυστρίας)», πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να εγκριθεί από το αυστριακό κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα και να εφαρμοστεί από τα μέσα Νοεμβρίου, θα ισχύει για όσους λαμβάνουν «επικουρική προστασία», κάτι που συμβαίνει κυρίως με τους Αφγανούς, και όχι για όσους λαμβάνουν πλήρες πολιτικό άσυλο, όπως κυρίως οι Σύροι.

Στην Αυστρία υποβλήθηκαν τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015 συνολικά 46.000 αιτήσεις για την παροχή ασύλου. Από αυτές οι 10.500 ήταν από Αφγανούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων άσυλο μετά τους Σύρους, που φτάνουν σχεδόν τις 13.000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.