ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία: Επεισόδια στις φυλακές μετά το θάνατο κρατουμένου

12:04 - 09 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Αυστραλία: Επεισόδια στις φυλακές μετά το θάνατο κρατουμένου
Ο θάνατος ενός τροφίμου των φυλακών πυροδότησε τις ταραχές

Επεισόδια σημειώθηκαν στις φυλακές της Αυστραλίας όταν κρατούμενοι άναψαν φωτιές στο κέντρο κράτησης της Νήσου των Χριστουγέννων σε μια "σημαντική διαταραχή" που δεν έχει ακόμη επιλυθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές αναφορές. 

 

Η αναταραχή πυροδοτήθηκε από το θάνατο ενός κρατουμένου ο οποίος προσπάθησε να δραπετεύσει από τις φυλακές.


Η υπηρεσία μετανάστευσης επιβεβαίωσε σε μια δήλωση ότι οι φύλακες αποσύρθηκαν για "λόγους ασφαλείας".


Κυβερνητικά στελέχη διέψευσαν ότι τα επεισόδια είναι  "μεγάλης κλίμακας"  τόνισαν όμως ότι η κατάσταση στο κέντρο με τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο είναι "τεταμένη".


Η Νήσος των Χριστουγέννων είναι ένα απομακρυσμένο φυλάκιο που βρίσκεται 2650 χιλιόμετρα  βόρεια-δυτικά του Περθ και 380 χιλιόμετρα νότια της Ιάβας στην Ινδονησία.


Είναι μέρος του δικτύου της Αυστραλίας των υπεράκτιων κέντρων για τους παράνομους μετανάστες που φτάνουν με βάρκα ενώ στεγάζουν επίσης και Νεοζηλανδούς που αντιμετωπίζουν την απέλαση από την Αυστραλιανή κυβέρνηση.

 


Το Υπουργείο Μετανάστευσης δήλωσε ότι η αναταραχή ξεκίνησε όταν μια ομάδα Ιρανών κρατουμένων πραγματοποίησαν διαδήλωση για το θάνατο ενός Κούρδου.


Ο άτυχος άντρας είχε δραπετεύσει από τις εγκαταστάσεις το περασμένο Σάββατο και το πτώμα του βρέθηκε στον πυθμένα ενός γκρεμού την Κυριακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.