ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Διχασμός" στην ΕΚΤ μεταξύ νομισματικού τομέα και SSM

00:00 - 11 Νοε 2015 | Ειδήσεις
"Διχασμός" στην ΕΚΤ μεταξύ νομισματικού τομέα και SSM
Για "ρήγμα" μεταξύ του νομισματικού τομέα της ΕΚΤ και του νέου εποπτικού τμήματος, το οποίο εδώ κι ένα χρόνο έχει αναλάβει την τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη, κάνει λόγο δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται τέσσερις πηγές με γνώση του ζητήματος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σκληρή στάση του εποπτικού τμήματος της Ντανιέλ Νουί απέναντι στις τράπεζες δεν βρίσκει σύμφωνους τους συναδέλφους της στην Φρανκφούρτη του νομισματικού τομέα, οι οποίοι προσπαθούν να τονώσουν τον τραπεζικό δανεισμό και κατ' επέκταση τον πληθωρισμό, αλλά ούτε και τους επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των κρατών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο, τα δύο τμήματα έχουν διαχωρίσει προσωπικό και γραφεία και η ροή εμπιστευτικών πληροφοριών μεταξύ των δύο είναι περιορισμένη.

Ωστόσο, οι αποφάσεις του SSM πρέπει να λαμβάνουν την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ,  που περιλαμβάνει τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας και τους προέδρους των κεντρικών τραπεζών των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης.

Παρότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει απορρίψει ποτέ μια διαβούλευση από το εποπτικό συμβούλιο, ορισμένα θέματα έχουν επιστραφεί και ξανασταλεί πριν υποβληθούν επισήμως στο Συμβούλιο, αναφέρουν οι πηγές.

«Υπάρχει τεράστια άσκηση πίεσης από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που δέχονται πιέσεις από τις τράπεζες», αναφέρει στο πρακτορείο μια από τις πηγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.