ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεξικό: «Κάθετο» στην αποποινικοποίηση της κάνναβης το 66% του πληθυσμού

10:23 - 11 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Μεξικό: «Κάθετο» στην αποποινικοποίηση της κάνναβης το 66% του πληθυσμού
Κατά της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας, τάσσονται τα δύο τρίτα των Μεξικανών πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, λίγες μέρες μετά την απόφαση-ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επέτρεψε την καλλιέργεια κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε μια λέσχη, την οποία έχουν ιδρύσει τέσσερις Μεξικανοί, ανοίγοντας την πόρτα στη νομιμοποίηση.

Στην έρευνα που διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από την εφημερίδα El Universal, το 66% των ερωτηθέντων τάχθηκε εναντίον της νομιμοποίησης του ναρκωτικού αυτού. Όμως το 63% τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός ευρύτερου διαλόγου για την νομοθεσία που διέπει την χρήση μαριχουάνας στο Μεξικό.

Η απόφαση της προηγούμενης Τετάρτης ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για τη νομιμοποίηση των λεγόμενων μαλακών ναρκωτικών σε μια χώρα με μακρά ιστορία αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των καρτέλ, με πάνω από 100.000 νεκρούς σε εγκλήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών από το 2007 στη χώρα.

Η έρευνα ήταν η πρώτη που διεξήχθη έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε δείγμα 1.000 ενηλίκων σε όλη την επικράτεια. Το ποσοστό στατιστικού λάθους είναι ±3,1%.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 11 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.