ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιανμάρ: Υποσχέσεις για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας

14:35 - 11 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Μιανμάρ: Υποσχέσεις για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας
Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μιανμάρ ανακοινώνονται κάθε μέρα με το σταγονόμετρο

Η απερχόμενη κυβέρνηση της Μιανμάρ δεσμεύτηκε σήμερα για μια "ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας" αν επιβεβαιωθεί η νίκη της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κι στις εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή στη χώρα.


"Ως κυβέρνηση, θέσαμε εαυτούς στην επιλογή των ψηφοφόρων και θα μεταβιβάσουμε ειρηνικά την εξουσία", δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης Γε Χτουτ.
Είναι η πρώτη φορά που η απερχόμενη κυβέρνηση της Μιανμάρ εκδίδει επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στην εκλογική νίκη της επικεφαλής της αντιπολίτευσης.


"Ο LND (Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία) κέρδισε τις εκλογές σε πολλές περιοχές, συγχαρητήρια γι'αυτό", προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι θα γίνουν "συνομιλίες" μετά τη δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων.


Η Αούνγκ Σαν Σου Κι κάλεσε σήμερα σε συνομιλίες τον πρόεδρο και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, κληρονόμους της στρατιωτικής χούντας που την είχε θέσει σε κατ'οίκον περιορισμό για 15 χρόνια, την ώρα που τα μερικά αποτελέσματα των εκλογών δίνουν στο κόμμα της μια ιστορική νίκη.


Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μιανμάρ ανακοινώνονται κάθε μέρα με το σταγονόμετρο, ωστόσο ο LND διαθέτει ήδη μεγάλο προβάδισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.