ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσιονομικό ρίσκο "βλέπει" στην Πορτογαλία ο Fitch

22:25 - 11 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Δημοσιονομικό ρίσκο "βλέπει" στην Πορτογαλία ο Fitch
Ρίσκα για τη δημοσιονομική προσαρμογή και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Πορτογαλία "βλέπει" η Fitch, σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος, το μέγεθος του ρίσκου που προκύπτει έπειτα από την παραίτηση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την συνοχή της νέας κυβέρνησης, το πρόγραμμα της και το κατά πόσον η πολιτική αβεβαιότητα θα βλάψει την οικονομική και χρηματοπιστωτική εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με τον Fitch, μια κυβέρνηση υπό τους Σοσιαλιστές με την στήριξη του Αριστερού Μπλοκ και του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν θα σβήσει την πολιτική αβεβαιότητα.

Όπως επισημαίνει, η συμφωνία των τριών κομμάτων απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ένα συνεκτικό πρόγραμμα και μέχρι πρόσφατα οποιαδήποτε συνεργασία φαινόταν δύσκολη, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες η κυβέρνηση που θα σχηματίσουν να μην ολοκληρώσει την θητεία της.

«Οι ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα δείχνουν πως η πιθανή νέα κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να υιοθετήσει ορισμένες από τις πιο ακραίες προτάσεις των μικρότερων κομμάτων, όπως η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους» τονίζει ο οίκος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.