ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία- Παρέμβαση Πούτιν

19:31 - 12 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία- Παρέμβαση Πούτιν
Συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τους επικεφαλής των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών

Την ανάγκη να κάνει η Ρωσία ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του οργανωμένου ντόπινγκ στον αθλητισμό, επισήμανε ο Πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών, στο Σότσι.

 

Στον απόηχο των αποκαλύψεων της WADA για εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών από Ρώσους αθλητές του στίβου, ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η χώρα θα πρέπει να διεξάγει τη δική της έρευνα για το θέμα, συνεργαζόμενη «ανοιχτά και επαγγελματικά» με τους διεθνείς οργανισμούς.


Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος πήρε ξεκάθαρη θέση κατά του αποκλεισμού της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου από την IAAF, τονίζοντας ότι οι τιμωρίες θα πρέπει να είναι ατομικές και όχι συνολικές.

 

 

Στο μεταξύ παραιτήθηκε ο διευθυντής του εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ της Μόσχας Γκριγκόρι Ροντσέκοφ ύστερα από τις κατηγορίες της διεθνούς επιτροπής καταπολέμησης ντόπινγκ ότι συνεργάτες του κατέστρεφαν τα θετικά δείγματα Ρώσων αθλητών ώστε να μην επιβάλλονται ποινές αποκλεισμού, ιδιαίτερα την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

 

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, ο νέος πρόεδρός της Σεμπάστιαν Κόου, συγκάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης ή μη περί αποβολής της Ρωσίας από τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στίβου και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.