ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισλαμικό Κράτος: Σχεδίαζε απαγωγές Ευρωπαίων - 13 συλλήψεις

20:08 - 12 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Ισλαμικό Κράτος: Σχεδίαζε απαγωγές Ευρωπαίων - 13 συλλήψεις
Έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 17 εντάλματα- 13 μέχρι τώρα οι συλλήψεις- Υποψίες ότι η οργάνωση διατηρούσε πυρήνες και στην Ελλάδα

Τουλάχιστον 17 εντάλματα έχουν εκδοθεί σε ευρωπαϊκές χώρες ενώ έχουν ήδη γίνει 13 συλλήψεις, προκειμένου να συλληφθούν ύποπτοι που συνδέονται με τζιχαντιστική οργάνωση.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν έξι ύποπτοι στην Ιταλία, τέσσερις στη Βρετανία, και τρεις στη Νορβηγία. Η αστυνομία αναφέρει ότι κάποιοι από τους υπόπτους μπορεί να έχουν ταξιδέψει στη Συρία ή το Ιράκ.


Το πρακτορείο ειδήσεων Ansa της Ιταλίας ανέφερε ότι οι ύποπτοι κατηγορούνται για διεθνή σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.


Το δίκτυο φέρεται να σχεδίαζε να απελευθερώσει τον ηγέτη της, μουλά Krekar, που είναι ήδη υπό κράτηση στη Νορβηγία.


Ο Krekar, ιρακινο- κουρδικής καταγωγής, είναι ο ιδρυτής της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης, Ανσάρ αλ-Ισλάμ.


Δύο άλλοι ύποπτοι συνελήφθησαν στη Νορβηγία. Οι τρεις από αυτούς είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νορβηγία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.


Αναμένεται η έκδοση τους στην Ιταλία.

 

Ο Krekar που  γεννήθηκε με το όνομα Najm Faraj Ahmad,  έχει φυλακιστεί αρκετές φορές κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ μεταξύ άλλων ήταν ένας εκ των υμνητών της δολοφονικής επίθεσης στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό  Charlie Hebdo τον Ιανουάριο.

 

Οι κρατούμενοι είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε μια ομάδα που ονομάζεται Rawti Shax και περιγράφεται ως μια "τρομοκρατική οργάνωση κουρδικής- σουνιτικής προέλευσης".

 

Η οργάνωση Rawti Shax διέθετε πολλούς πυρήνες σε Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω του dark web και ήταν ιδιαίτερα ενεργή στην Γερμανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Σουηδία, τη Νορβηγία, αλλά και την Ελλάδα.



 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.