ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρώσος αστυνομικός ήταν κατάσκοπος της CIA

22:12 - 12 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Ρώσος αστυνομικός ήταν κατάσκοπος της CIA
Καταδικάστηκε με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας

Η Ρωσία καταδίκασε έναν πρώην αστυνομικό με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία υπέρ της CIA, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.


Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε τον Yevgeny Chistov σε 13 χρόνια φυλάκισης, όπως δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

 

Σύμφωνα με την FSB, ομολόγησε την ενοχή του και επιβεβαίωσε ότι είχε μεταφέρει κρατικά μυστικά στη CIA για τρία χρόνια.

 

Η FSB είπε ότι ο Chistov είχε δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας με την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών το 2011, ενώ υπηρετούσε στο ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, "ενεργώντας με δική του πρωτοβουλία".


Το πρακτορείο ανέφερε ότι "πληροφορίες που έρχονταν στη διάθεσή του μέσω του υπουργείου, συμπεριλαμβανομένων και κρατικών μυστικών, τα διέρρεε στο εξωτερικό έναντι χρηματικής αμοιβής".


Ο αριθμός των καταδικαστικών αποφάσεων για προδοσία στη Ρωσία τριπλασιάστηκε το 2014, σύμφωνα με τους Times της Μόσχας.


Τον Σεπτέμβριο, ο Gennady Kravtsov, ένας μηχανικός που κάποτε εργαζόταν που υπηρετούσε στον τομέα πληροφοριών του ρωσικού στρατού, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης γιατί ήθελε να εργαστεί σε μια σουηδική εταιρία.

 

Το 2012, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα νόμο που επαναπροσδιορίζει την προδοσία στη Ρωσία εν μέσω φόβων ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταπνίξει την διαφωνία.


Η μέγιστη ποινή για εσχάτη προδοσία στη Ρωσία είναι 20 χρόνια φυλάκισης.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:15 - 12 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.