ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξι νεκροί από συντριβή ουκρανικού ελικοπτέρου στη Σλοβακία

20:05 - 13 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Έξι νεκροί από συντριβή ουκρανικού ελικοπτέρου στη Σλοβακία
Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και η συντριβή του μάλλον προκλήθηκε από την προσπάθεια του πιλότου να ξεφύγει από το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Σλοβακίας.

Ένα ουκρανικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Σλοβακία, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.


Το Mi-2 με στροβιλοκινητήρα ελικόπτερο έπεσε κοντά στα σύνορα της Σλοβακίας με την Ουκρανία, στο ανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αναφορές στα σλοβακικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πιλότος κατέβασε το ελικόπτερο σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα προκειμένου να μην εντοπιστεί.

 

"Το ελικόπτερο εντοπίστηκε να πετά στον εναέριο χώρο της Σλοβακίας την Τετάρτη. Μόλις διαλύθηκε η ομίχλη, εντοπίσαμε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου Mi-2 κοντά στην πόλη Μιχαλόβτσε", δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός.

 

Σύμφωνα με τον Κάλινακ το αεροσκάφος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και η συντριβή του μάλλον προκλήθηκε από την προσπάθεια του πιλότου να ξεφύγει από το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Σλοβακίας.


"Έξι πτώματα έχουν μέχρι στιγμής περισυλλεγεί", σημείωσε ο υπουργός.


"Το ελικόπτερο τύπου Mi-2 με ουκρανικά διακριτικά πραγματοποιούσε πτήση σε χαμηλό υψόμετρο υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει να εντοπιστεί", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.