ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι: Αυξάνονται οι νεκροί (ΦΩΤΟ)

02:08 - 14 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι: Αυξάνονται οι νεκροί (ΦΩΤΟ)
Δεκάδες οι νεκροί από τις πολλαπλές και προφανώς συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πολλαπλές, σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε χώρους ψυχαγωγίας  στο Παρίσι σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες άνθρωποι, από 60 ως 100 σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, κρατούνται όμηροι σε συναυλιακό χώρο.

π2


Οι συντονισμένες κινήσεις ενόπλων και οι εκρήξεις βομβών καταγράφηκαν ενώ η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών.

 

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν επίσης αυξημένα διότι εντός του μήνα θα διεξαχθεί η παγκόσμια σύνοδος για το κλίμα στο Παρίσι.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γαλλία είναι ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ.

π3


Σύμφωνα με πηγές σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε ότι πίσω από το μακελειό βρίσκονται ισλαμιστές εξτρεμιστές.


Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας που παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, αλλά επικράτησε πανικός καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν και οι θεατές παρέμειναν στο γήπεδο και αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.


Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ότι κλείνει τα σύνορα της Γαλλίας ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους.

π4


Στο κέντρο του Παρισιού, επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από ένα εστιατόριο με κουζίνα Καμπότζης και στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν. Κατά πληροφορίες υπάρχουν 60 ως 100 όμηροι στο εσωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.