ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι-Μακελειό: Έληξε η αιματοβαμμένη ομηρία στο θέατρο-Πάνω από 160 οι νεκροί

03:36 - 14 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Παρίσι-Μακελειό: Έληξε η αιματοβαμμένη ομηρία στο θέατρο-Πάνω από 160 οι νεκροί
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Παρίσι που συνταράσσεται από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων.

Όπως μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο BFM η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο θέατρο και έληξε η ομηρία. Και οι τέσσερις δράστες φέρονται να έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.

Περίπου 100 άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους, μαυροφορομένους άντρες.

Πρόκειται για αθώους πολίτες, ο οποίοι κρατούνταν όμηροι από ομάδα οκτώ ενόπλων μέσα στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας, στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη, κατά πληροφορίες, συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal».

Η συναυλία ήταν «sold out» και, την ώρα της επίθεσης, μέσα στο θέατρο βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν αρχικά ότι η αιματηρή επιχείρηση εντός του κτηρίου ολοκληρώθηκε με δέκα νεκρούς.

Ωστόσο, όταν μπήκαν μέσα στο κτήριο οι αστυνομικοί, αντίκρισαν έναν πραγματικό «ομαδικό τάφο». Μέσα σε ένα λουτρό αίματος, αξιωματούχοι της αστυνομίας έκαναν λόγο για 100 νεκρούς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, κατά την εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο και αφού προηγήθηκαν άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες, ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και πολλοί πυροβολισμοί.

Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισβολείς ήταν τέσσερις και όλοι τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Μπατακλάν.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το αιματοκύλισμα στο θέατρο και το εστιατόριο

Δείτε LIVE όσα μεταδίσει το τηλεοπτικό δελτίο Sky News

Τελευταία τροποποίηση στις 05:59 - 14 Νοε 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.