ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20 : Ομπάμα και Πούτιν θέλουν πολιτική μετάβαση στη Συρία

22:02 - 15 Νοε 2015 | Ειδήσεις
G20 : Ομπάμα και Πούτιν θέλουν πολιτική μετάβαση στη Συρία
Στην 35λεπτη συνάντησή τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση μιας λύσης στη σύρραξη, η οποία έχει καταστεί ακόμη πιο πιεστική μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφώνησαν σήμερα, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, που θα περιλαμβάνει και συνομιλίες με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

 

"Οι πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, της οποίας θα προηγηθούν διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μεταξύ της συριακής αντιπολίτευσης και του καθεστώτος, καθώς και μια εκεχειρία", ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλουν όλες οι χώρες για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας τη σημασία που έχουν οι στρατιωτικές προσπάθειες της Ρωσίας στη Συρία που επικεντρώνονται σε αυτήν την οργάνωση.


Ωστόσο, ένας σύμβουλος του Κρεμλίνου, ο Γιούρι Ουσάκοφ, υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη διαφορές μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον όσον αφορά την "τακτική" που ακολουθείται για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.


Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν "στρατηγικούς στόχους που συνδέονται με τον αγώνα εναντίον του ΙΚ και αυτοί (οι στόχοι) είναι κοντά ο ένας στον άλλο, όμως υπάρχουν ακόμη αποκλίσεις στη στρατηγική", είπε ο Ουσάκοφ στους δημοσιογράφους.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:09 - 15 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.