ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι-Μακελειό - Βαλς: «Γνωρίζαμε ότι θα χτυπήσουν από το καλοκαίρι-Έχουμε πόλεμο»

11:00 - 16 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Παρίσι-Μακελειό - Βαλς: «Γνωρίζαμε ότι θα χτυπήσουν από το καλοκαίρι-Έχουμε πόλεμο»
Για επίγνωση των σχεδιαζόμενων επιθέσεων από την πλευρά των τζιχαντιστών έκανε λόγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Το γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονταν σε επιφυλακή απέτρεψε 5 χτυπήματα από τους εκπροσώπους του ισλαμικού κράτους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές «συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία».

Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών», προειδοποίησε.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς.

«Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα... και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά αυτή η τρομοκρατική οργάνωση επιδιώκει να μας αποδυναμώσει, να μας διχάσει. Πρόκειται για πόλεμο, για μία πράξη πολέμου, τόνισε.

Τέλος ο γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά με τις αρχές ασφαλείας να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής . «Η γαλλική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτών στα σχολεία για την προστασία των μαθητών», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.