ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι-Τρομοκρατία: Σίγησε για ένα λεπτό όλος ο πλανήτης (pics)

15:12 - 16 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Παρίσι-Τρομοκρατία: Σίγησε για ένα λεπτό όλος ο πλανήτης (pics)
Με τον δικό τους τρόπο θέλησαν να τιμήσουν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων άνθρωποι από κάθε μέρος της γης.

Ενός λεπτού σιγή λοιπόν, στη μνήμη των θυμάτων των αποτρόπαιων επιθέσεων στο Παρίσι τηρήθηκε στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) σε όλη τη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες.

Στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη γεμάτη με λουλούδια πλατεία Δημοκρατίας, και κοντά στα σημεία των επιθέσεων, κυρίως στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, όπου τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, τήρησε αυτό το λεπτό σιγής στο προαύλιο του Πανεπιστημίου της Σορβόνης υπογραμμίζοντας έτσι τον μεγάλο αριθμό των νέων που περιλαμβάνονται στους 129 νεκρούς των επιθέσεων.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε την ίδια ώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικογενειών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που μετέχουν στις εργασίες τήρησαν μαζί ενός λεπτού σιγή.

Και η Κομισιόν όμως έδειξε την αλληλεγγύη της, με όλο το κτίριο να σιωπά σήμερα το μεσημέρι.

Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα και στην Ελλάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, κατά την οποία επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 16 Νοε 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.