ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι-Τρομοκρατία: «Πόλεμος» στο Saint Denis-Δύο νεκροί, ανατινάχτηκε γυναίκα-καμικάζι

09:00 - 18 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Παρίσι-Τρομοκρατία: «Πόλεμος» στο Saint Denis-Δύο νεκροί, ανατινάχτηκε γυναίκα-καμικάζι 1
Σε κατάσταση συναγερμού είναι και πάλι το Παρίσι! Λίγα λεπτά μετά τις 12:30 ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με ανταλλαγή πυρών με ταμπουρωμένους υπόπτους.

Δεν έχει τέλος ο τρόμος και ο φόβος που έχουν κυριεύσει την Ευρώπη μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς. Από το νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο προάστιο Saint Denis όπου βρίσκεται το Stade de France, ένα από τα σημεία που χτύπησαν οι τζιχαντιστές.

Η Γαλλία για άλλη μια μέρα ξύπνησε μέσα στον τρόμο, αφού στο Saint Denis υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, την ώρα που έγινε γνωστό ότι δυο πτήσεις της Air France αναγκάστηκαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση μετά την απειλή για βόμβα.

Ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μουλέν, περίπου στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε επισήμως πως έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβεβαίωσε τους δύο νεκρούς. Επιβεβαίωσε επίσης ότι μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την έναρξη της επιχείρησης. Από τους συλληφθέντες, οι τρεις προσήχθησαν μέσα από το διαμέρισμα το οποίο είχε στόχο η επιχείρηση, και αυτή την ώρα ανακρίνονται. Ακόμα ένας άντρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν στον γύρω χώρο του διαμερίσματος. Λίγη ώρα αργότερα οι συλλήψεις έγιναν επτά.

sillipsi tromokratis ena

Ένας εκ των συλληφθέντων δήλωσε ότι είχε δανείσει το διαμέρισμά του σε δύο Βέλγους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», ενώ από την πολύωρη και πολύ βαριά μάχη με τους τρομοκράτες, τραυματίες είναι πέντε αστυνομικοί.

2

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας δήλωσε ότι η επιχείρηση ολοκληρώνεται, περίπου στις 8:30 τοπική ώρα (9:30, ώρα Ελλάδος), ωστόσο, την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές δήλωναν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχει ένας ακόμη ύποπτος μέσα στο κτήριο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται δίπλα σε ένα δημοτικό σχολείο.

Στο σημείο έφτασαν λίγο αργότερα και τρία φορτηγά του γαλλικού στρατού, δηλώνοντας έτσι τη σημασία της επιχείρησης. Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το κτήριο είχαν πάρει θέσεις περίπου 100 στρατιώτες με τα όπλα στα χέρια, ενώ ολόκληρη η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εντοπισμού και της σύλληψης των δύο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, τρομοκρατών που κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

35996fef f097 4967 b575 b92db6983d43 800

Άλλες πληροφορίες όμως που μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV στο διαμέρισμα που είχε στόχο η επιχείρηση βρίσκονται όχι μόνο οι δύο από τους εννέα τελικά δράστες των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, αλλά και ο άνθρωπος που θεωρείται ότι τις σχεδίασε, ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ!

Δείτε LIVE εικόνα στο βίντεο που ακολουθεί

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 18 Νοε 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.