ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Λιγότεροι οι πιστοί στην πλατεία Αγίου Πέτρου

16:22 - 18 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Ιταλία: Λιγότεροι οι πιστοί στην πλατεία Αγίου Πέτρου
Μειωμένη και μάλιστα κατά πολύ ήταν σήμερα η προσέλευση των πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για την καθιερωμένη ακρόαση της Τετάρτης.

 

 

Η πλατεία είχε καλυφθεί μόνο στο μισό της μέρος ενώ τα  ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν ότι οι πιστοί δεν ξεπερνούσαν τις 20.000.

 

Ο αριθμός των πιστών την ημέρα της ακρόασης μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 50.000 ανθρώπους.


«Υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία οι πόρτες κλειδώνονται, ενώ σε πολλά άλλα οι θωρακισμένες πόρτες έγιναν ο κανόνας», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

 

«Δεν πρέπει να δεχθούμε την ιδέα ότι θα είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε το σύστημα αυτό –που αφορά, βέβαια, και την ασφάλεια– στο σύνολο της ζωή μας. Στην οικογένειά μας, στην πόλη, στην κοινωνία και, ακόμη περισσότερο, στη ζωή της Εκκλησίας. Θα ήταν φοβερό. Στην Εκκλησία δεν πρέπει να υπάρχουν θωρακισμένες πόρτες, όλα πρέπει να είναι ανοικτά», δήλωσε ο ποντίφικας.


Η παρουσία αστυνομικών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σήμερα, ήταν ιδιαίτερα αισθητή και ιδιαίτερα συχνή η χρήση ανιχνευτών μεταλλικών αντικειμένων. Σε ειδικό έλεγχο υπεβλήθη ακόμη και ένα ζευγάρι νεόνυμφων, το οποίο ήθελε να εισέλθει στην πλατεία για να φωτογραφηθεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αυξηθεί και τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό του Βατικανού, αρχίζοντας από τα διεθνούς φήμης μουσεία του, τα οποία κάθε χρόνο επισκέπτονται εκατομμύρια Ιταλοί και ξένοι τουρίστες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.