ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία- Αίγυπτος: Εντείνουν τη συνεργασία τους για τη συντριβή του Airbus A321

16:47 - 18 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Ρωσία- Αίγυπτος: Εντείνουν τη συνεργασία τους για τη συντριβή του Airbus A321
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μια "στενή συνεργασία" μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών, μετά την ανακοίνωση από τις ρωσικές αρχές ότι η συντριβή του ρωσικού Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά, στις 31 Οκτωβρίου, οφειλόταν σε βομβιστική επίθεση.

 


"Στο πλαίσιο των ερευνών για τους εγκληματίες που εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροπλάνο (οι δύο πρόεδροι) συμφώνησαν" σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν "για τον στενότερο συντονισμό των μυστικών υπηρεσιών" της Ρωσίας και της Αιγύπτου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.


Η Μόσχα επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από έναν "εκρηκτικό μηχανισμό", όμως το Κάιρο εξακολουθεί να επαναλαμβάνει ότι επρόκειτο για "δυστύχημα" και ότι δεν μπορεί να καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.


"Αυτό σημαίνει ότι θα ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα για να διασφαλίσουμε τη μέγιστη ασφάλεια των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου αυτές να επαναληφθούν", συνεχίζει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του Airbus η Ρωσία απαγόρευσε όλες τις πτήσεις ρωσικών αεροπλάνων με προορισμό την Αίγυπτο αλλά και τις πτήσεις της αιγυπτιακής Egypt Air προς τη Ρωσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.