ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέλγιο: Οι αρχές είχαν ανακρίνει τον νεκρό τρομοκράτη και τον αδερφό του

18:01 - 18 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Βέλγιο: Οι αρχές είχαν ανακρίνει τον νεκρό τρομοκράτη και τον αδερφό του
Η βελγική αστυνομία είχε ανακρίνει τους δύο αδελφούς Αμπντεσλάμ, ο ένας από τους οποίους ανατινάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι ενώ ο δεύτερος καταζητείται, όμως "δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι αποτελούσαν μια ενδεχόμενη απειλή", αποκάλυψε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

 


Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ ήταν ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας. Πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από ένα μπαρ στο ανατολικό Παρίσι. Είχε προσπαθήσει να πάει στη Συρία, όμως κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι την Τουρκία, ανέφερε ο εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών.


"Οι αρχές τον είχαν ανακρίνει και αυτόν και τον αδερφό του αμέσως αφού επέστρεψαν από Τουρκία", πρόσθεσε ο Βαν Ντερ Σιπτ αναφερόμενος στον Σαλά Αμπντεσλάμ, 26 ετών, που καταζητείται από τις αρχές καθώς πιστεύεται ότι συμμετείχε στις επιθέσεις του Παρισιού.

 

Ωστόσο δεν διευκρινίστηκε ο χρόνος που έγινε η ανάκριση.

 

"Ξέραμε ότι μπορεί να πήγαιναν στη Συρία όμως δεν υπήρχαν ενδείξεις για μια πιθανή απειλή.  Ακόμη και αν τους είχαμε αναφέρει στις γαλλικές αρχές, αμφιβάλλω ότι θα τους είχαν συλλάβει", συνέχισε, επιβεβαιώνοντας εν παρόδω ότι οι Βρυξέλλες δεν είχαν ενημερώσει τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών για τους αδελφούς Αμπντεσλάμ.


Ο Μπραχίμ δεν διώχθηκε ποινικά όταν επέστρεψε από την Τουρκία επειδή "δεν είχαμε αποδείξεις ότι συμμετείχε στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης", εξήγησε επίσης ο εκπρόσωπος.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.