ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαρθρώθηκε "τρομοκρατικός πυρήνας" στο Ιράν

20:48 - 18 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Εξαρθρώθηκε "τρομοκρατικός πυρήνας" στο Ιράν
Η διοίκηση των Φρουρών της Επανάστασης ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε έναν τρομοκρατικό πυρήνα στην δυτική περιοχή της χώρας, όπου οι αρχές εκτιμούν ότι οργανώσεις στρατολογούν μέλη για το Ισλαμικό Κράτος.

 


«Ένας πυρήνας τρομοκρατών στην επαρχία Κερμανσάχ, κοντά στα σύνορα εξαρθρώθηκε τις τελευταίες μέρες. Τα μέλη συνελήφθησαν κατά τη διεξαγωγή μιας επιχείρησης και τα όπλα τους κατασχέθηκαν», υπογράμμισε η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.


Ο υπουργός Πληροφοριών Μαχμούντ Αλαβί δήλωσε ότι οι ιρανικές αρχές έχουν εξαρθρώσει 10 «τρομοκρατικές οργανώσεις από τα μέσα του Οκτωβρίου», σημειώνοντας πως οι βομβιστικές επιθέσεις στην Βηρυτό και το Παρίσι «έκρουσαν και στις ιρανικές αρχές τον κώδωνα του κινδύνου».


Οι χερσαίες δυνάμεις του Ιράν πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια χθες σε ανατολικές επαρχίες στα σύνορα με το Αφγανιστάν.


«Σήμερα ένα μέρος των μελών του Ντάες βρίσκονται στο βόρειο Αφγανιστάν και δείχνουν να έχουν την πρόθεση να προσεγγίσουν τα σύνορα με το Ιράν, αλλά ο ιρανικός λαός θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και οι αστυνομικές δυνάμεις αγρυπνούν», δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Ιράν Ταξίαρχος Αχμέντ Ρεζά Πουρνταστάν.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.