ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη συμμαχία κατά του ISIS και η Ιταλία

22:08 - 18 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Στη συμμαχία κατά του ISIS και η Ιταλία
«Θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, διατηρούμε υψηλά επίπεδα ασφαλείας, αλλά χωρίς να χάσουμε την ελευθερία και την ταυτότητά μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyItalia, ότι «το θέμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. Δεν πρέπει να επιδειχθεί υστερία και πρέπει να βρεθεί η αναγκαία ισορροπία», διότι «η Ιταλία έχει μεγάλες δυνατότητες να αντιδράσει».

 

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης, ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνει μια προσπάθεια με στόχο να αυξηθούν τα κονδύλια για την ασφάλεια στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, ενώ χαρακτήρισε «λογική» την απόφαση που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να κρατηθούν εκτός συμφώνου σταθερότητας οι δαπάνες για την ασφάλεια.

 

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης «δεν πιστεύει ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στους γαλλικούς βομβαρδισμούς στη Συρία και τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι» και θεωρεί ότι το επίπεδο του κινδύνου «είναι ίδιο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.