ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bild: Άγνωστοι σχεδίαζαν επίθεση στο στάδιο του Ανόβερου

13:02 - 19 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Bild: Άγνωστοι σχεδίαζαν επίθεση στο στάδιο του Ανόβερου
Η γερμανική εφημερίδα σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι μία πολυμελής τρομοκρατική ομάδα σχεδίαζε να πυροδοτήσει εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας ο οποίος και αναβλήθηκε

Η Bild αναφέρει ότι περιήλθε στην κατοχή της ένα έγγραφο το οποίο δόθηκε από τη γερμανική υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών στον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ την Τρίτη. Το περιεχόμενο του εγγράφου φέρεται να ήταν τόσο σοκαριστικό που οι αρχές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ακυρώσουν τον αγώνα.


Βασιζόμενο σε πληροφορίες από μια ξένη υπηρεσία, το έγγραφο περιέγραφε λεπτομερώς πώς μια ομάδα αρκετών δραστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου, καθώς και μία βόμβα στο κέντρο της πόλης.


Οι δράστες σκόπευαν να μεταφέρουν κρυφά τα εκρηκτικά στο στάδιο μέσα σε ένα ασθενοφόρο, εξηγεί η Bild επικαλούμενη το έγγραφο. Ο αρχηγός της ομάδας επρόκειτο να βιντεοσκοπήσει την επίθεση στο στάδιο, ενώ μετά τα μεσάνυχτα είχε σχεδιαστεί μια άλλη επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου.
Παρόλα αυτά οι γερμανικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει εκρηκτικά στο γήπεδο.


Προς το παρόν το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα της Bild.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.