ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Μεγάλο το έλλειμμα στον προϋπολογισμό

17:06 - 20 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Βρετανία: Μεγάλο το έλλειμμα στον προϋπολογισμό
Bloomberg: Πλήγμα για τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν το τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό- Έρχονται σχέδια για τις δαπάνες.

Ο καθαρός δανεισμός, εξαιρουμένων των τραπεζών, του δημόσιου τομέα ανήλθε στα 8,2 δις λίρες συγκριτικά με 7,1 δις λίρες έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να διαμορφωθεί στα 6 δις λίρες. Τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 1,8% και οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,1%.


Τα στοιχεία προετοιμάζουν το έδαφος για τα σχέδια που θα ανακοινώσει σε σχέση με τις δαπάνες ο Όσμπορν στις 25 Νοεμβρίου. Η δέσμευση για αύξηση των δαπανών σε θέματα ασφάλειας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την παροχή δισεκατομμυρίων σε υποδομές έρχονται σε αντίθεση με τις περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες.


Το πρώτο επτάμηνο του οικονομικού έτους, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 54,3 δις λίρες, μειωμένο κατά 11% συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι ο Όσμπορν μάλλον θα υπερβεί το στόχο για μείωση του ελλείμματος στα 69,5 δις λίρες, ή 3,7% του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους που λήγει τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.