ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Εξόντωση «τρομοκρατών» στη Σιντζιάνγκ

17:50 - 20 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Κίνα: Εξόντωση «τρομοκρατών» στη Σιντζιάνγκ
Η κινεζική αστυνομία σκότωσε 28 μέλη "ομάδας τρομοκρατών" στη Σιντζιάνγκ, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από τουρκόφωνους μουσουλμάνους και συγκλονίζεται συχνά από αιματηρές ταραχές

 


Η ανακοίνωση εκδίδεται στο τέλος μιας "επιχείρησης 56 ημερών" που πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της τάξης έπειτα από ένα επεισόδιο βίας τον Σεπτέμβριο που προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων, σύμφωνα με το Tianshan, την ενημερωτική πύλη της τοπικής κυβέρνησης. Ένα μέλος της "τρομοκρατικής ομάδας" παραδόθηκε.


Στόχος του "ανθρωποκυνηγητού" ήταν η ομάδα των δραστών της επίθεσης που είχε θέσει στόχο στις 18 Σεπτεμβρίου ένα απομακρυσμένο ανθρακωρυχείο στην περιοχή Αξού, στη νοτιοδυτική Σιντζιάνγκ. Μια "ενέδρα" είχε στηθεί νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας εναντίον αστυνομικών δυνάμεων και είχε προκαλέσει τον θάνατο 16 ανθρώπων, περιλαμβανομένων πέντε αστυνομικών και 11 "αθώων πολιτών διαφόρων εθνοτήτων", σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Η Σιντζιάνγκ, μια πολύ εκτεταμένη επαρχία στα δυτικά σύνορα της Κίνας, κοντά στην κεντρική Ασία, είναι περιοχή όπου επικρατούν μεγάλες εντάσεις μεταξύ των Χαν, της εθνότητας που είναι πλειοψηφία στην Κίνα, και της μειονότητας των τουρκόφωνων μουσουλμάνων Ουιγούρων, που είναι η πλειοψηφία στην περιοχή, μέρος των οποίων τάσσεται κατά της εξουσίας του Πεκίνου.


Η περιοχή πλήττεται τα τελευταία χρόνια από μια επιδείνωση αιματηρών ταραχών, τις οποίες οι αρχές χαρακτηρίζουν "τρομοκρατικές" και τις αποδίδουν σε "ισλαμιστικές" και "αυτονομιστικές" οργανώσεις.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.