ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι-Μακελειό: Η εξομολόγηση του κομάντο-«Βρεθήκαμε σε μία κόλαση στη γη»

18:00 - 20 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Παρίσι-Μακελειό: Η εξομολόγηση του κομάντο-«Βρεθήκαμε σε μία κόλαση στη γη»
«Βρεθήκαμε σε μία κόλαση μπαίνοντας στο κτήριο. Αίμα παντού.» ήταν τα πρώτα λόγια του Jeremy.

Σαν μια "κόλαση στη γη" περιγράφει τις σκηνές που είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του ο επικεφαλής επίλεκτης ομάδας που έκανε έφοδο στο Μπατακλάν. Ο Jeremy περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές κατά την εισβολή τους στον συναυλιακό χώρο.

Η ομάδα του, όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο NBC News, αντίκρισε δεκάδες πτώματα σκορπισμένα στο πάτωμα. Έπρεπε να αγνοήσουν τις απεγνωσμένες κραυγές για βοήθεια των θυμάτων και να κυνηγήσουν τους τζιχαντιστές. "Πολλοί άνθρωποι μας ζήτησαν να τους βοηθήσουμε επειδή είχαν τραυματιστεί και αιμορραγούσαν. Έπρεπε να πούμε όχι. Έπρεπε να βρούμε πρώτα τους τρομοκράτες", σημείωσε ο Jeremy, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε αίμα παντού.

"Ήταν πολύ δύσκολο για τα παιδιά, τους άντρες της ομάδας". Η επίλεκτη ομάδα BRI βρήκε δύο τζιχαντιστές σε ένα δωμάτιο στον πάνω όροφο. Βρίσκονταν πίσω από μια ξύλινη πόρτα. Διαπίστωσαν ότι είχαν πιάσει ομήρους. Ένας τρίτος τζιχαντιστής είχε πεθάνει. Ανατινάχθηκε αφού πυροβολήθηκε από αστυνομικό. Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, που ισχυρίζονταν ότι είναι στρατιώτες του χαλιφάτου, απαίτησαν από την ομάδα του Jeremy να μείνουν πίσω. Είπαν ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν.

Ήταν πολύ επικίνδυνο να εισβάλουν στο δωμάτιο και έτσι ο Jeremy έδωσε τον αριθμό ενός εκ των τζιχαντιστών σε διαπραγματευτή της αστυνομίας. Ήξερε ότι ήταν απλά μια τακτική καθυστέρησης ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν για την αναπόφευκτη επίθεση από την ομάδα του. Όλα τα αιτήματά τους ήταν το "κλασικό πολιτικό τελεσίγραφο" για τις γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Με τους ομήρους να βρίσκονται σε κίνδυνο και τα θύματα να έχουν ανάγκη από ιατρική φροντίδα, οι κομάντος μπήκεαν στο δωμάτιο. Δέχτηκαν πυρά, με τους τζιχαντιστές να ρίχνουν βροχή από σφαίρες με τα καλάσνικοφ. Ένας από τους άντρες της ομάδας χτυπήθηκε στο χέρι και έπεσε στο έδαφος, αλλά όπως είχαν συμφωνήσει πριν την έφοδο στο Μπατακλάν, τον άφησαν πίσω και συνέχισαν.

"Δεν μπορούσαμε να αναλάβουμε τη φροντίδα του. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να σταματήσουμε. Η ομάδα BRI δεν μπορούσε ακόμα να ανοίξει πυρ εξαιτίας των 20 ομήρων αλλά συνέχισαν με σταθερές κινήσεις να κινούνται προς το μέρος τους για να στριμώξουν τους τρομοκράτες. Πυροδότησαν τα γιλέκα αυτοκτονίας τους, αλλά δεν τραυματίστηκε κανείς.

O Jeremy δυσκολεύεται να κοιμηθεί μετά την τρομακτική επιδρομή, καθώς η τρομακτική εικόνα των σκορπισμένων πτωμάτων τον στοιχειώνει τις νύχτες.

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.