ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάλι Μακελειό: Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση

18:16 - 20 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Μάλι Μακελειό: Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση
Οι υποστηρικτές μιας αφρικανικής τζιχαντιστικής οργάνωσης- παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβαν πριν από λίγο την ευθύνη για την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο στη πρωτεύουσα του Μαλί, Μπαμακό, με μήνυμα που ανάρτησαν στο Twitter.

 

 

Η Αλ Μουραμπιτούν, μια οργάνωση που εδρεύει στο βόρειο τμήμα της χώρας, υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Μπαμακό.

 

Αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις βοηθούν τις τοπικές αρχές για την απελευθέρωση των ομήρων

 

Έξι πολίτες των ΗΠΑ είναι μεταξύ εκείνων που απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μάλι, όπου ένοπλοι συνέλαβαν σήμερα ομήρους 170 ανθρώπους, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ.


Ο συνταγματάρχης του στρατού εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής των ΗΠΑ, είπε ακόμη πως ειδικές δυνάμεις προσφέρουν τη βοήθειά τους στο επεισόδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα Μπαμακό. Το Πεντάγωνο είχε δηλώσει νωρίτερα πως αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βοηθούν τις δυνάμεις του Μάλι προκειμένου οι όμηροι να απελευθερωθούν με ασφάλεια.


"Οι αμερικανικές δυνάμεις βοηθούν στη μεταφορά των πολιτών σε ασφαλές μέρος ενώ οι δυνάμεις του Μαλί ασφαλίζουν το ξενοδοχείο", διευκρίνισε η αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπαλντανζά. Από την πλευρά της, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μάλι "επιβεβαιώνει" τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί πολίτες βρίσκονταν στο ξενοδοχείο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η επίθεση, είχε αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Εξάλλου, ειδικές γαλλικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Μπαμακό, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

 



 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.