ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ» για Ολλανδία και Ελβετία

20:30 - 20 Νοε 2015 | Ειδήσεις
S&P: Κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ» για Ολλανδία και Ελβετία
Την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ» έδωσε στην πιστοληπτική ικανότητα της Ολλανδίας ο οίκος Standard and Poor’s, ενώ διατήρησε την αξιολόγηση αυτή για την Ελβετία.

Η αναβάθμιση, κατά μία βαθμίδα, της ολλανδικής αξιολόγησης αντανακλά την οικονομική πορεία της χώρας και τις ευοίωνες προοπτικές των επόμενων ετών. Σταθερό διατηρήθηκε το outlook.

Όπως επεσήμανε ο οίκος αξιολόγησης, η ολλανδική οικονομία διαθέτει υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας, ενώ σε μεγάλο βαθμό παραμένει εξωστρεφής. Στα θετικά συγκαταλέγεται το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και το αυξανόμενο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Όσον αφορά στην Ελβετία, η επιβεβαίωση της κορυφαίας αξιολόγησης αντανακλά την ανταγωνιστικότητα και την ευελιξία της εγχώριας οικονομίας. Το outlook διατηρήθηκε σταθερό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον S&P, η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να άρει το κατώτατο όριο (1,20 φράγκα/ευρώ) στην ισοτιμία ευρώ – φράγκου θα οδηγήσει σε επιβράδυνση της ανάπτυξης τόσο το 2015 όσο και το 2016.

Παρ’ όλα αυτά, η οικονομία είναι αρκετά θωρακισμένη, ώστε να απορροφήσει επιτυχώς τις απώλειες σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.