ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε στρατιωτικό κλοιό οι Βρυξέλλες

16:43 - 21 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Σε στρατιωτικό κλοιό οι Βρυξέλλες
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Βέλγιο, με την πόλη των Βρυξελλών να βρίσκεται σε στρατιωτικό κλοιό, αφού η βελγική υπηρεσία ασφαλείας (OCAM) αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στο επίπεδο 4, κάνοντας λόγο για «επικείμενη απειλή».

«Μετά από νέα αξιολόγηση της υπηρεσίας ασφαλείας που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή αυξάνεται για την πόλη των Βρυξελλών στο επίπεδο 4. Το επίπεδο 3 εξακολουθεί να ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας», ανέφερε η ανακοίνωση, προειδοποιώντας για μια «σοβαρή και επικείμενη απειλή».

Στα πλαίσια αυτά, οι Βρυξέλλες είναι σήμερα μια "νεκρή" πόλη, αφού οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν όλους τους σταθμούς του μετρό, να εκκενώσουν τα εμπορικά κέντρα, να αναβάλλουν συναυλίες και πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Μάλιστα, κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν να παρευρεθούν σε μέρη με πολυκοσμία.

βρυξ3

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ανακοίνωσε την αύξηση του επιπέδου της τρομοκρατικής απειλής στο ανώτατο όριο, ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει «κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά».

«Υπάρχει κίνδυνος παρόμοιων επιθέσεων με το Παρίσι, πιθανοί στόχοι είναι εμπορικά κέντρα, δημόσιες συγκοινωνίες, σημαντικά γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να ακυρωθούν», εξήγησε.

«Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς.
Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ στο Μόλενμπεκ, στη συνοικία που μεγάλωσε ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, οι αρχές εντόπισαν ένα οπλοστάσιο με χημικά όπλα.

βρυξ2

Σύλληψη 26χρονου Βέλγου στην Αττάλεια για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Αλλά και η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Βέλγο μαροκινής καταγωγής με την υποψία ότι έψαξε και καθόρισε τις τοποθεσίες εναντίον των οποίων το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε τις επιθέσεις της προηγούμενης Παρασκευής στο Παρίσι.

Ο Άχμετ Νταχμάνι, 26 ετών, συνελήφθη σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην παραλιακή πόλη της Αττάλειας, σύμφωνα με το Dogan, το οποίο δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι πηγές του. Τούρκοι αξιωματούχοι προς το παρόν δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο, ακόμη δύο άνδρες, και οι δύο Σύροι πολίτες, συνελήφθησαν σε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο με την υποψία ότι είχαν σταλεί από το ΙΚ για να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση του Νταχμάνι μέσω των συροτουρκικών συνόρων. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πρόσεξε για πρώτη φορά τον Νταχμάνι όταν έφτασε αεροπορικώς στην Αττάλεια και τον εντόπισε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.