ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι-Μακελειό: Νέο βίντεο του ISIS σπέρνει πανικό-«Το Παρίσι γκρεμίστηκε»

12:55 - 23 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Παρίσι-Μακελειό: Νέο βίντεο του ISIS σπέρνει πανικό-«Το Παρίσι γκρεμίστηκε»
Με εικόνες από την ταινία GI Joe και με δυο τζιχαντιστές να μιλούν άπταιστα γαλλικά, το Ισλαμικό Κράτος εκτοξεύει νέες απειλές κατά της Γαλλίας και διαμηνύει ότι οι επιθέσεις που θα γίνουν στο μέλλον, θα είναι χειρότερες από την 11η Σεπτεμβρίου.

Ακόμη και πλάνα από ταινίες του Χόλιγουντ επιστρατεύουν τα μέλη και οι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), στήνοντας σκηνικό παγκόσμιου τρόμου και δίνοντας στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, στο οποίο απειλούν την ανθρωπότητα με ένα νέο μπαράζ επιθέσεων.

Στο βίντεο που τιτλοφορείται «Το Παρίσι γκρεμίστηκε» απεικονίζονται τζιχαντιστές να εκτοξεύουν απειλές κατά του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στα γαλλικά και τ’ αραβικά, ενώ υπάρχουν πλάνα από την ταινία δράσης «GI Joe» (2009) που δείχνουν τον Πύργο του Άιφελ να καταρρέει, γκρεμίζοντας τη γέφυρα του Σηκουάνα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μιλώντας γαλλικά και αραβικά, δυο τζιχαντιστές απειλούν ξανά τη Γαλλία, λένε ότι οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου ήταν μόνο η αρχή, απειλούν με νέες επιθέσεις και επαναλαμβάνουν πως όλα γίνονται γιατί ο Ολάντ στέλνει μαχητικά να βομβαρδίζουν γυναίκες και παιδιά.

Αφήνει εμμέσως απειλές για επίθεση σε αεροπλάνο της Air France, καθώς δείχνει ένα από τα αεροσκάφη της γαλλικής αεροπορίας και ο τζιχαντιστής απειλεί τους Γάλλους πως θα πληρώσουν το τίμημα όταν ταξιδεύουν σε άλλες χώρες. Ένας από τους τζιχαντιστές διαμηνύει ότι οι επιθέσεις που θα γίνουν στο μέλλον στη Γαλλία θα είναι χειρότερες από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Στο εξάλεπτο video εμφανίζονται δυο άνδρες. Ο πρώτος, έχει καλυμμένο το πρόσωπό του και αφήνει να φαίνονται μόνο τα μάτια του. Ο δεύτερος, εμφανίζεται χωρίς καμία "προστασία". Σύμφωνα με το France Info, ο δεύτερος άνδρας είναι ο Yanis Belhamra, ένας πρώην πιτσαδόρος από ένα βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού, το Bezons, που πλέον κυκλοφορεί με το όνομα Abdul Wadud.

Δείτε το βίντεο:

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 23 Νοε 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.