ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι-Μακελειό: Συγκλονίζει η 19χρονη Emma-«Με πυροβόλησαν, έπρεπε να συνεχίσω»

14:30 - 23 Νοε 2015 | Ειδήσεις
«Δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει αίματα επάνω του» περιγράφει με ζωγραφισμένο τον τρόμο στο πρόσωπό της η νεαρή.

Η 19χρονη Emma Parkinson από την Αυστραλία βρισκόταν στις 13 Νοεμβρίου στο ιστορικό θέατρο Bataclan και όπως αφηγείται η ίδια, μια εβδομάδα μετά, ζει από θαύμα. Εκείνο το μοιραίο βράδυ, και ενώ άκουγε τους Eagles of Death Metal, ξαφνικά άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει. Τελικά, την πυροβόλησαν.

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Έμμα εξιστορεί το πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα εκείνο το βράδυ και συγκλονίζει με τη μαρτυρία της. Στεκόταν τρεις σειρές από τη σκηνή και όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, θεώρησε πως επρόκειτο για πυροτεχνήματα. Κάτι όμως, δεν πήγαινε καλά, και όλοι άρχισαν να πέφτουν στο πάτωμα.

«Παράλληλα όμως, θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησα να πέσω στο έδαφος», είπε και πρόσθεσε ότι παραδόξως η αντίδρασή της ήταν «λογική» καθώς «βουτούσε» στο πάτωμα κι έκρυβε το κεφάλι της κάτω από τα χέρια ενός άντρα.

«Όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν τα σημαντικά σημεία του σώματός τους. Ξαφνικά κάποιος φώναξε ότι πρέπει να τρέξουμε και δεν γνωρίζω αν θα το κάναμε αν μας το έλεγε εκείνος».

Η 19χρονη αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος να διαφύγει από το χώρο ήταν να ανέβει στη σκηνή και να βρει έξοδο από εκεί αλλά καθώς πολλοί ακόμα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο, βρέθηκε να κρέμεται με το μισό σώμα μπροστά στο εμπόδιο που βρισκόταν μπροστά από τη σκηνή.

Τότε ήταν που την πυροβόλησαν οι τρομοκράτες. Η σφαίρα μπήκε ψηλά στο μηρό της και βγήκε από τον γοφό.

«Δεν ήταν τόσο επώδυνο όσο μπορεί να νομίζει κανείς, το ένιωθα πιο πολύ σαν να με χτύπησε κάποιος με το χέρι. Σκέφτηκα "εντάξει με πυροβόλησαν, χτύπησε η σφαίρα σε ζωτικό σημείο, μάλλον όχι" κι έτσι συνέχισα να προσπαθώ να φύγω».

«Δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος που να μην είχε αίμα επάνω του. Σηκώθηκα κι άρχισα να τρέχω», συμπληρώνει.

Βγήκε από την πόρτα των καμαρινιών και βρέθηκε στο δρόμο ενώ ανέβηκε με περίπου 10 ακόμα άτομα σε ένα κοντινό σπίτι όπου ζήτησαν βοήθεια.

Εκεί παρέμειναν αμίλητοι για δύο περίπου ώρες περιμένοντας να τελειώσει η επίθεση. «Ένιωθα κάτι μεταξύ φόβου και ανακούφισης. Έτρεμα στη σκέψη ότι θα έμπαιναν και σε αυτό το κτήριο», περιγράφει η Emma.

Η 19χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση για να καθαρίσει το τραύμα από τη σφαίρα που προήλθε από καλάσνικοφ και παραμένει στο νοσοκομείο μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Δείτε τη συγκλονιστική αφήγηση στο ακόλουθο βίντεο:

Τελευταία τροποποίηση στις 14:45 - 23 Νοε 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.