ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γερμανία αντιδρά στο σχέδιο εγγύησης καταθέσεων της Κομισιόν

17:21 - 23 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Η Γερμανία αντιδρά στο σχέδιο εγγύησης καταθέσεων της Κομισιόν
Η Γερμανία αντιδρά στο τελευταίο σχέδιο της Κομισιόν να προστατέψει τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσω ενός πανευρωπαϊκού σχήματος.

Αυτό αναφέρει στο Dow Jones newswires αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας πως στέλνει τα λάθος μηνύματα και δεν θα μειώσει το ρίσκο.

Αύριο (Τρίτη), η Κομισιόν πρόκειται να παρουσιάσει την πρότασή της για ένα ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων που έχει στόχο σταδιακά να αντικαταστήσει τα εθνικά συστήματα ασφάλισης.

Κατά την άποψή μας, η Κομισιόν δημιουργεί… λάθος κίνητρα. Αυτό δεν πρόκειται να μειώσει τους κινδύνους, που συνεχίζουν να είναι έντονα εθνικοί, αλλά θα τους διανέμει σε άλλους", δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως το σχέδιο της Κομισιόν θα οδηγήσει σε αμοιβαιοποίηση των κινδύνων, ενώ προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η μείωση των κινδύνων. Η Γερμανία ανησυχεί πως το σχέδιο της Κομισιόν οδηγήσει στο να πληρώνει η ίδια για οικονομικά προβλήματα σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως την Ελλάδα. Επί του παρόντος, οι εθνικές κυβερνήσεις ή τα εθνικά συστήματα εγγύησης καταθέσεων, προστατεύουν τις καταθέσεις όταν μια τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με αφερεγγυότητα.

Η Κομισιόν έχει στόχο να ενισχύσει την νομισματική ένωση, με τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης που στο μέλλον θα προστατεύει τους φορολογούμενους από τη διάσωση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.