ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Μείωση κατανάλωσης σε αλλαντικά λόγω καρκίνου

18:16 - 23 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Βρετανία: Μείωση κατανάλωσης σε αλλαντικά λόγω καρκίνου
Μετά τη δημοσίευση έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βάσει της οποίας η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εντέρου, οι πωλήσεις προμαγειρεμένων λουκάνικων και μπέικον μειώθηκαν σημαντικά στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας

Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του ΠΟΥ συμπεριέλαβε τον περασμένο μήνα,το επεξεργασμένο κρέας στην κατηγορία της Ομάδας 1, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον καπνό και τον αμίαντο και η οποία αφορά προϊόντα για τα οποία υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» για τη σχέση τους με τον καρκίνο.


Βρετανική ερευνητική εταιρεία κατέγραψε τις πωλήσεις μπέικον και λουκάνικων στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας την εβδομάδα έως τις 31 Οκτωβρίου οπότε και δημοσιοποιήθηκε  η έκθεση και την εβδομάδα που ακολούθησε έως τις 7 Νοεμβρίου, υπολογίζοντας ότι η μείωση της αξίας των πωλήσεων έφθασε το διάστημα αυτό περίπου τα 3 εκατ. λίρες.

«Ενώ έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι συγκεκριμένοι τύποι κρέατος συνδέονται με κάποιες μορφές καρκίνου, αυτή η ανακοίνωση από έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο παγκόσμιο οργανισμό αναπαράχθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης και είχε άμεσο αντίκτυπο στις καταναλωτικές συνήθειες κάποιων ανθρώπων», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ερευνητικής εταιρείας IRI.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI, η αξία των πωλήσεων των προμαγειρεμένων λουκάνικων μειώθηκε κατά 15,7% για την εβδομάδα έως τις 31 Οκτωβρίου συγκριτικά με την αντίστοιχη εβδομάδα ένα χρόνο νωρίτερα, με τις πωλήσεις προμαγειρεμένου μπέικον να υποχωρούν κατά 17%. Για την εβδομάδα έως τις 7 Νοεμβρίου, οι πωλήσεις λουκάνικων και μπέικον μειώθηκαν κατά 13,9% και 16,5% αντίστοιχα, ανέφερε η ερευνητική εταιρία.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.