ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Τούρκοι συνέτριψαν ρωσικό μαχητικό-«Πυρετός» συσκέψεων στις δύο χώρες

11:30 - 24 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Οι Τούρκοι συνέτριψαν ρωσικό μαχητικό-«Πυρετός» συσκέψεων στις δύο χώρες
Οι προειδοποιήσεις των Τούρκων στους πιλότους του ρωσικού μαχητικού δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα οι γείτονες να οπλίσουν και να καταρρίψουν εν τέλει το πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24.

Το αεροσκάφος φαίνεται να γίνεται μια πύρινη «σφαίρα» και να χάνει ύψος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ συντρίβεται στην κορυφή ενός λόφου, στο έδαφος της Συρίας, με μαύρους καπνούς να υψώνονται αμέσως μετά. Οι δύο πιλότοι, σύμφωνα με το CNN Turk, πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν ενεργοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους.

Λίγα λεπτά αργότερα, το CNNTurk, επικαλούμενο πληροφόρηση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε ότι το τζετ κατερρίφθη από τουρκικά αεροσκάφη επειδή «παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις, εξακολουθούσε να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο».

Την πληροφορία αυτή διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από όπου τελικά προέρχεται το μαχητικό τύπου Su-24.

Σύμφωνα με τα όσα αυτό υποστηρίζει «είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του. Το αεροσκάφος Su-24 που ανήκει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, συνετρίβη εξαιτίας πυρών που προέρχονταν από το έδαφος. Βρισκόταν αποκλειστικά σε συριακό εναέριο χώρο. Μένει να εξακριβωθεί η τύχη των πιλότων».

Ακολούθησε η άμεση απάντηση της Τουρκίας, από επίσημα πλέον «χείλη», με το στρατιωτικό επιτελείο να γνωστοποιεί ότι «έγιναν δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο πριν τελικά καταρριφθεί το αεροσκάφος από δύο τουρκικά F-16S».

Πληροφορίες του CNN Turk αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο πιλότους έχει συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 24 Νοε 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.