ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή των επενδυτών στα μακροπρόθεσμα αμοιβαία

15:47 - 24 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Επιστροφή των επενδυτών στα μακροπρόθεσμα αμοιβαία
Η ανάκαμψη των εισροών των μακροπρόθεσμων Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων αν και μέτρια, δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών άρχισε να ενισχύεται και πάλι το Σεπτέμβριο στην Ευρώπη, μετά από μερικές εβδομάδες αναταραχής στις αγορές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι καθαρές πωλήσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων παρουσίασαν μείωση καταγράφοντας εισροές ύψους 1 δισ. σε σχέση με τις εισροές κεφαλαίων 9 δισ. του Αυγούστου. Η μείωση αυτή οφείλεται στις εκροές κεφαλαίων των ΑΚ Χρηματαγοράς.

Οι μακροπρόθεσμοι  ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΑΚ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν εισροές κεφαλαίων 12 δισ., από τα 3 δισ. εκροών του Αυγούστου. Τα Μετοχικά ΑΚ κατέγραψαν και αυτά εισροές κεφαλαίων ύψους 3 δισ., από τα 3 δισ. εκροών του προηγούμενου μήνα. Τα Ομολογιακά ΑΚ κατέγραψαν εκροές κεφαλαίων 1 δισ., από 12 δισ. εκροές τον Αύγουστο. Οι καθαρές πωλήσεις των Μικτών ΑΚ παρέμειναν σταθερές με εισροές κεφαλαίων στα 8 δισ., όπως και τον προηγούμενο μήνα.

Τα ΑΚ Χρηματαγοράς παρουσίασαν εκροές κεφαλαίων ύψους 11 δισ., από 12 δισ. εισροές τον προηγούμενο μήνα. Οι υψηλές εκροές του Σεπτεμβρίου  αντικατοπτρίζουν το κυκλικό μοτίβο ροών των κεφαλαίων της συγκεκριμένης κατηγορίας στο τέλος κάθε τριμήνου.

Οι Εναλλακτικοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εκροές 6 δισ., από εισροές 6 δισ. του Αυγούστου.

Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Σεπτεμβρίου ήταν 7.815 δισ., και των Εναλλακτικών ΟΣΕΚΑ 4.294 δισ., παρουσιάζοντας μείωση 2,2% και 2,5% αντίστοιχα. Συνολικά, στο τέλος του Σεπτεμβρίου, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 2,3%  στα 12.109 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.