ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλο στο κινεζικό χρηματιστήριο

17:19 - 25 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Σκάνδαλο στο κινεζικό χρηματιστήριο
Σκάνδαλο ξέσπασε στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Κίνας, Citic Securities. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κινεζικής Ένωσης Χρεογράφων, η Citic Securities φούσκωσε τον τζίρο από τις συναλλαγές της στην αγορά των παραγώγων την περίοδο από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο κατά 166 δισ δολάρια.

Ειδικότερα, η Κινεζική Ένωση Χρεογράφων σε έκθεσή της που κατέθεσε τον Οκτώβριο αποκαλύπτει ότι η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία, η οποία σημειωτέον ότι είναι κρατική, «διόγκωσε ανακριβώς το ποσό από τις μετοχοποιήσεις τίτλων».

Η Citic αναγνώρισε το λάθος και υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματός της. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αφού εντόπισε το λάθος, το διόρθωσε. Το BBC αναφέρει ότι σε έρευνες που διενεργήθηκαν στελέχη της Citic ομολόγησαν ότι εκμεταλλεύθηκαν εσωτερική πληροφόρηση που είχαν.

Το Σεπτέμβριο η μετοχή της Citic υπέστη ανηλεές σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης όταν αποκαλύφθηκε ότι διεξάγονται αστυνομικές έρευνες σε τρία μεγαλοστελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της, για εσωτερική πληροφόρηση και διαρροές εμπιστευτικών πληροφοριών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.