ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιπλέον 12 μαχητικά αεροσκάφη στέλνει ο Πούτιν στη Συρία

10:06 - 26 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Επιπλέον 12 μαχητικά αεροσκάφη στέλνει ο Πούτιν στη Συρία
Συνεχώς κλιμακώνεται η γεωπολιτική ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού την Τετάρτη από τις τουρκικές δυνάμεις, αλλά και έπειτα από τον βομβαρδισμό από την Ρωσία ενός κομβόι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Παρότι ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση της κατάστασης, φαίνεται ότι η Μόσχα λαμβάνει στρατιωτικά μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα ρωσική εφημερίδα, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει επιπλέον 10 με 12 μαχητικά αεροσκάφη στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία για να ενισχύσει την κάλυψή της.

Άλλωστε, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται στο εξής από μαχητικά, καταδιωκτικά αεροσκάφη.

«Πλέον κάθε ένα από τα 24 ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύεται επιτακτικώς από ένα μαχητικό αεροσκάφος», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στη ρωσική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό το ρωσικό γενικό επιτελείο θα ενισχύσει με 10-12 καταδιωκτικά αεροσκάφη τη βάση της στη Συρία.

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο στρατιωτικό μέτρο που λαμβάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.