ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η Goldman Sachs ποντάρει σε Ευρώπη αντί ΗΠΑ

14:09 - 26 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Γιατί η Goldman Sachs ποντάρει σε Ευρώπη αντί ΗΠΑ
Overweight στις ευρωπαϊκές μετοχές παραμένει η Goldman Sachs, η οποία αναμένει περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η επενδυτική τράπεζα, με την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη, υπάρχουν ορισμένοι ευρωπαϊκοί τίτλοι που είναι ελκυστικοί. Η Goldman Sachs προβλέπει μείωση του επιτοκίου καταθέσεων από την ΕΚΤ κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,3%. Επιπλέον, εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και μετά το γ' τρίμηνο του 2017.

Παράλληλα, η Fed ετοιμάζεται για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Κάτι τέτοιο θα αποδυναμώσει περαιτέρω το ευρώ, τονίζει η ανάλυση της Goldman Sachs.

Ιστορικά, όταν η ευρωπαϊκή και αμερικανική νομισματική πολιτική αποκλίνουν, «οι ευρωπαϊκές μετοχές υπεραποδίδουν έναντι των αμερικανικών, ιδιαίτερα το πρώτο 12μηνο» τονίζει. Ως αποτέλεσμα ο επενδυτικός οίκος είναι underweight στις αμερικανικές μετοχές και ομόλογα.

«Το αδύναμο ευρώ θα αποτελέσει ισχυρό καταλύτη για την άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών και την πτώση των αμερικανικών» σημειώνει και συστήνει short τοποθετήσεις στο κοινό νόμισμα. Η δωδεκάμηνη εκτίμηση για το ευρώ είναι να φτάσει στο 0,95 έναντι του δολαρίου, αλλά αυτό θα επιτευχθεί νωρίτερα αν η ΕΚΤ κινηθεί επιθετικά τον Δεκέμβριο, όπως αναφέρει. Άλλος ένας παράγοντας που θα ενισχύσει τις ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αμερικανικών είναι το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις των επενδυτών απέναντι στην νομισματική απόκλιση δεν είναι πολλές μέχρι στιγμής, αναφέρει η Goldman, παραθέτοντας ως στοιχεία τις αναστροφές ρίσκου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.