ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: Όχι σε ζώνη "μίνι" Σένγκεν

17:06 - 27 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Βερολίνο: Όχι σε ζώνη "μίνι" Σένγκεν
«Η δική μας προσέγγιση είναι η προσπάθεια να διατηρήσουμε τη Σένγκεν στην παρούσα μορφή της», δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή

Την ολλανδική ιδέα για δημιουργία μιας «μίνι-ζώνης Σένγκεν» απόρριψε η γερμανική κυβέρνηση ενώ τόνισε ανάγκη να στηριχτεί η Σένγκεν στη σημερινή της μορφή.

 

Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», εξέφρασεεπιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης το σύστημα που προβλέπει ταξίδια χωρίς διαβατήριο ενώ δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιβίωση της Συμφωνίας Σένγκεν.

 

«Δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το κοινωνικό κράτος μας μακροπρόθεσμα, εάν το προσφυγικό κύμα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο», δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ και διαπιστώνει έλλειμμα αλληλεγγύης και πολιτικής βούλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών και για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

 

Ο Ντάισελμπλουμ προτείνει ακόμη χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Αυστρία και το Βέλγιο να συστήσουν μια «μίνι-Σένγκεν», αν και παραδέχεται ότι αυτή η λύση δεν είναι ιδανική, καθώς θα είχε αρνητικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για όλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.