ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κηδεύτηκε ο Ρώσος πεζοναύτης που σκοτώθηκε στη Συρία

19:52 - 27 Νοε 2015 | Ειδήσεις
O Ρώσος στρατιώτης που σκοτώθηκε στη Συρία κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su- 24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία, κηδεύτηκε σήμερα με στρατιωτικές τιμές σε περιοχή στη νότια Ρωσία.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του Αλεξάντερ Ποζίνιτς στο Νοβοτσερκάσκ (νότια), παρουσία αξιωματικών του στρατού, δοκίμων και κοζάκων, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.

 

Ο Αλεξάντερ Ποζίνιτς, ένα στέλεχος του σώματος των πεζοναυτών, σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο της μονάδας του δέχθηκε πυρά κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που διεξήχθη με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των πιλότων του Su- 24, που είχαν χρησιμοποιήσει τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους.

 

Στον στρατιώτη απονεμήθηκε μετά θάνατον το μετάλλιο της Ανδρείας από τον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Παράλληλα, συγγενείς και φίλοι του πιλότου του Su-24, Όλεγκ Πεσκόφ, που σκοτώθηκε από πυρά ενώ βρισκόταν στον αέρα προτού καταλήξει στο έδαφος με το αλεξίπτωτό του, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Καμπαρόβσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, για να του αποτίσουν φόρο τιμής. Στον πιλότο απονεμήθηκε μετά θάνατον ο τίτλος του ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ύψιστη διάκριση στη χώρα.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.