ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος Ρωσία-Τουρκία: Αγρίεψε η «αρκούδα»-Ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση στη Συρία

10:35 - 28 Νοε 2015 | Ειδήσεις
Πόλεμος Ρωσία-Τουρκία: Αγρίεψε η «αρκούδα»-Ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση στη Συρία
Η αντιπαράθεση των δύο χωρών ολοένα και σκληραίνει ενώ την ίδια στιγμή η οργή του Πούτιν φαίνεται να ξεχειλίζει.

Το δικαίωμα να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, έχει η Ρωσία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν – Λαβρόφ

«Η Τουρκία ξεπέρασε τα όριά της» διαμηνύεται από κάθε πρόσωπο που σχετίζεται με το γεγονός της κατάρριψης του μαχητικού.

Ήδη από την Παρασκευή (27/11) το βράδυ, έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Ρωσία έχει κατεβάσει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, οι οποίες συνδράμουν το συριακό στρατό στις επιχειρήσεις του κατά των τζιχαντιστών, αλλά και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης του Μπασάρ αλ Άσαντ. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μετέδωσε στην ηλεκτρονική του έκδοση, ότι η Ρωσία έχει παρατάξει και πυροβολικό, αλλά ο ρωσικός στρατός έχει εντολή να μην επιβεβαιώσει το παραμικρό.

«Πρόκειται για μια εκούσια δολοφονία των στρατιωτών μας και αυτή η πράξη πρέπει να τιμωρηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ναρίσκιν, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας Digi24, προσθέτοντας:

«Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή, η απάντηση της ρωσικής πλευράς θα ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το διεθνές δίκαιο. Και πέρα αυτό, η Ρωσία έχει επίσης το δικαίωμα στρατιωτικής απάντησης».

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει πως ενώ τα οικονομικά μέτρα εναντίον στην Τουρκίας σχεδιάζονται, η Μόσχα έχει αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της για να θωρακίσει την ασφάλεια των ρωσικών αεροσκαφών.

«Η Ρωσία μάχεται ενάντια σε τρομοκράτες του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και περιμένει αλληλεγγύη και πραγματική υποστήριξη από την παγκόσμια κοινότητα, παρά τους ατέρμονους αστήρικτους ισχυρισμούς», υπογράμμισε ο Ναρίσκιν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

Λαβρόφ: Η Τουρκία ξεπέρασε τα όρια

Η Τουρκία «ξεπέρασε τα όρια» με την κατάρριψη, την περασμένη Τρίτη, ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ένα συμβάν που οδήγησε στο θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα», σημείωσε, προσθέτοντας λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ:

«Η Ρωσία (...) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 28 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.