ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος Τουρκία-Ρωσία: «Κωλοτούμπα» Νταβούτογλου-Ανυποχώρητος ο Πούτιν

14:00 - 01 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Πόλεμος Τουρκία-Ρωσία: «Κωλοτούμπα» Νταβούτογλου-Ανυποχώρητος ο Πούτιν
Οι Τούρκοι επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους φοβούμενοι την αντεπίθεση του Πούτιν τη στιγμή που ο Ρώσος Πρόεδρος δεν κάνει βήμα πίσω

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε σήμερα να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για να προληφθούν περιστατικά, όπως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συναντήθηκαν χθες κατά τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, την οποία ο Ερντογάν είχε περιγράψει ως μια ευκαιρία για να αποκατασταθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

"Η έκκληση που απευθύνουμε πάλι στη Ρωσία είναι να ανοίξουν οι δίαυλοι στρατιωτικής επικοινωνίας για να προληφθεί να συμβούν παρόμοια περιστατικά. Ας κρατήσουμε τους διπλωματικούς διαύλους ανοιχτούς", σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο. "Πρέπει να κάτσουμε κάτω στο τραπέζι και να μιλήσουμε αντί να προβαίνουμε σε αστήριχτους ισχυρισμούς", πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία, δήλωσε χθες ότι η Άγκυρα κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό επειδή ήθελε να προστατεύσει τις προμήθειές της σε πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε "συκοφαντία" τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ΙΚ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου σήμερα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή που βρίσκεται στην συριακή πλευρά των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.