ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανόν η Ρωσία να "παγώσει" τον Turkish Stream

18:41 - 01 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Πιθανόν η Ρωσία να "παγώσει" τον Turkish Stream
Η Ρωσία μπορεί να παγώσει τις εργασίες για τον αγωγό Turkish Stream στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Αυτό δήλωσαν στο στο Reuters δύο πηγές από την Gazprom.

Παρότι μέχρι τώρα το Kρεμλίνο δεν επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία σχετικά με τις εξαγωγές ενέργειας, πηγές της Gazprom ανέφεραν ότι αναμένουν οδηγίες από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα για τον αγωγό.

«Αναμένουμε ότι ο αρχηγός του κράτους, πιθανότατα θα ανακοινώσει το πάγωμα του Turkish Stream ή τουλάχιστον ότι θα ανακοινωθεί κάποιας μορφής διακοπή», ανέφερε μια από τις πηγές της Gazprom.

Δεύτερη πηγή δήλωσε: «Ελπίζουμε ακόμη ότι το Turkish Stream θα πάει πίσω μερικά χρόνια, αντί να ακυρωθεί πλήρως».

Ο εκπρόσωπος της Gazprom αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα που προβλέπει σειρά κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Το διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, περιελάμβανε μια λίστα με τα αγροτικά προϊόντα που θα σταματήσει η Ρωσία να εισάγει από την Τουρκία από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Η λίστα περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά όπως ντομάτες, κρυμμύδια και μήλα. Δεν περιλαμβάνει λεμόνια και καρύδια, από τα οποία η Ρωσία εισάγει μεγάλες ποσότητες από την Τουρκία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.