ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά σε ιστορικό ρεκόρ η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία

12:55 - 02 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Κοντά σε ιστορικό ρεκόρ η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία
Κοντά σε ιστορικό ρεκόρ βρίσκεται η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου και τον Νοέμβριο, έπειτα από το μετασοβιετικό ρεκόρ που είχε αγγίξει τον Οκτώβριο, παρά την "βουτιά" που έχει καταγράψει η τιμή του αργού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η παραγωγή αργού και αερίου ήταν κατά μέσο όρο 10,779 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά τη διάρκεια του μήνα, βάσει στοιχείων της αρμόδιας μονάδας του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας.

Πρόκειται για μια αύξηση 1,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το ρεκόρ των 10,782 εκατ. βαρελιών/ημέρα που παρήγαγε η χώρα τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο OPEC (Οργανισμός πετρελαιοπαραγωγών εξαγωγών Χωρών) πρόκειται να συνεδριάσει στις 4 Δεκεμβρίου για να συζητήσει το πλαφόν στην παραγωγή, έναν χρόνο αφού επέλεξε να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς του αντί να το μειώσει.

Η απόφαση αυτή οδήγησε σε μεγαλύτερη πτώση τις τιμές, δημιουργώντας έτσι πιέσεις στους Αμερικανούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου και άλλες παραγωγές υψηλού κόστους.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία εξακολουθεί να αυξάνει την παραγωγή της, βασιζόμενη στο φορολογικό σύστημα της χώρας που αντισταθμίζει τη χαμηλή τιμή και στο αποδυναμωμένο νόμισμα που μειώνει τα κόστη εξόρυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.