ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Σταθερός ο πληθωρισμός στο 0,1% τον Νοέμβριο

13:47 - 02 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Σταθερός ο πληθωρισμός στο 0,1% τον Νοέμβριο
Σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο στο 0,1%, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν πληθωρισμό 0,2%, δίνοντας μια παραπάνω ένδειξη ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω δράση για την τόνωση της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία είχε καταγράψει πληθωρισμό 0,1% και τον Οκτώβριο, ενώ το Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός είχε περάσει σε αρνητικό έδαφος στο -0,1%.

Ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει τον κλάδο των τροφίμων και την ενέργεια σημείωσε άνοδο 0,9%, επιβραδύνοντας από τον Οκτώβριο όταν είχε καταγράψει άνοδο 1,1%.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη ετήσια μεταβολή καταγράφεται στον κλάδο των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού στο 1,5% από 1,6% τον Οκτώβριο, ενώ ακολουθούν οι υπηρεσίες με 1,1% από 1,3% τον Οκτώβριο και τα βιομηχανικά αγαθά εκτός του κλάδου της ενέργειας με 0,5% έναντι 0,6% τον Οκτώβριο. Η ενέργεια αναμένεται να εμφανίσει μείωση 7,3% από μείωση 8,5% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση αυτών των στοιχείων έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη, καθώς η πορεία του πληθωρισμού βρίσκεται μακριά από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης για πληθωρισμό 2% και αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι αυτή θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής και σε ενίσχυση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:02 - 02 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.