ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άσαντ: Η στήριξη της Ρωσίας στη Συρία παραμένει ισχυρή

16:26 - 02 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Άσαντ: Η στήριξη της Ρωσίας στη Συρία παραμένει ισχυρή
Η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο στην Συρία άλλαξε τις ισορροπίες επί του πεδίου, υποστήριξε σε συνέντευξη του στην τσεχική δημόσια τηλεόραση ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ

Στην συνέντευξη αυτή που παραχώρησε την Κυριακή στην Δαμασκό, ο Άσαντ δήλωσε πως η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου, έδειξε τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τις εξελίξεις στα μέτωπα στη Συρία, που όπως υποστήριξε ο Σύρος πρόεδρος είναι υπέρ της κυβέρνησης.

 

«Πιστεύω πως (η κατάρριψη του αεροσκάφους) έδειξε τις πραγματικές πρόθεση του (προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, κι ότι έχασε την ψυχραιμία του, επειδή η ρωσική επέμβαση άλλαξε την ισορροπία στο έδαφος», επισήμανε ο Άσαντ.

 

«Ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία συνεχίζεται. Η ρωσική υποστήριξη ή συμμετοχή θα ενισχυθεί. Είναι αυξημένη έτσι και αλλιώς. Δεν υπάρχει επιστροφή όσον αφορά αυτό», συμπλήρωσε.

 

Ο Άσαντ πρόσθεσε πως τα μέλη των οργανώσεων των ανταρτών θα έχουν πλήρη αμνηστία εάν είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα τους, αλλά υποστήριξε πως ο αφοπλισμός δεν μοιάζει να είναι επιλογή για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους ή του Μετώπου αλ Νόσρα (παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία).

 

«Όταν παραδώσουν τα όπλα τους και επιστρέψουν στις φυσιολογικές ζωές τους, η κυβέρνηση θα τους χορηγήσει αμνηστία», είπε.

 

«Δεν κατηγορείστε για οποιοδήποτε (έγκλημα), είστε ελεύθεροι να επιστρέψετε στις κανονικές ζωές σας, αλλά στις ειρηνικές ζωές σας», τόνισε.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.