ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδο των τιμών του πετρελαίου το 2016 "βλέπουν" αναλυτές

16:36 - 02 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Άνοδο των τιμών του πετρελαίου το 2016 "βλέπουν" αναλυτές
Φως στην άκρη του τούνελ "βλέπει" ένας μεγάλος αριθμός αναλυτών το επόμενο έτος όσον αφορά στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ενόψει της ετήσιας συνεδρίασης του ΟΠΕΚ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δίκτυο, ο ανώτατος επενδυτικός αναλυτής στη Wells Fargo Asset Management, Jim Paulsen, σημείωσε ότι αν δει κανείς την ιστορία του αργού, μπορεί να περιμένει πως θα ανέβει μέχρι και 80% από τα χαμηλότερά του μέσα σε 12 μήνες. «Αν συνέβαινε αυτό, θα ήμασταν στα 75 δολάρια το βαρέλι το 2016. Δε θεωρώ πως αυτή είναι μια κακή εικασία. Τα 75 δολάρια δεν είναι πλήρης ανάκαμψη ή κάτι τέτοιο, αλλά θα ήταν μια μεγάλη κίνηση, απροσδόκητη από πολλές αγορές», ανέφερε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής για τα εμπορεύματα στο τμήμα διαχείρισης πλούτου της UBS, Dominic Schnider, επεσήμανε πως αναμένει μια σταθεροποίηση και μερική ανάκαμψη των τιμών το 2016, προβλέποντας 63 δολάρια το βαρέλι για το δείκτη αναφοράς Brent και 60 δολάρια για τον WTI σε 12 μήνες.

Ταυτόχρονα, στρατηγικοί αναλυτές των Societe Generale και BNP Paribas επίσης αναμένουν μια πιο ισορροπημένη αγορά στα μέσα του 2016, καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ έχουν βρεθεί υπό πίεση ώστε να αλλάξουν την τρέχουσα πολιτική της παραγωγής τους, ώστε να αλλάξουν την τρέχουσα πολιτική της παραγωγής τους.

Να σημειωθεί ότι αν και η πτώση των τιμών του πετρελαίου έχει οδηγήσει σε φθηνότερο καύσιμο στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες, παράλληλα δημιουργεί ανησυχία για την πορεία του πληθωρισμού και κατ' επέκταση την επιβράυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.