ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ μακελειό: Νεκροί οι δράστες -Τουλάχιστον 14 οι νεκροί

08:59 - 03 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
ΗΠΑ μακελειό: Νεκροί οι δράστες -Τουλάχιστον 14 οι νεκροί
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε γραφείο κοινωνικής στήριξης για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, αν και κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών που ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος αφού τα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο ακόμα και για 20 νεκρούς.

 

Σύμφωνα με τον εκρόσωπο της αστυνομίας δύο ύποπτοι φορώντας μάσκες του σκι και αλεξίσφαιρα γιλέκα άνοιξαν πυρ, με τις αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

 

Δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης αυτής, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα 4Χ4 σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε οδικό άξονα.

 

"Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και ένα περίστροφο", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζάροντ Μπούργκουαν σε συνέντευξη Τύπου.

 

Από την πλευρά του αξιωματούχος του FBI στο Λος Άντζελες, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε την υπόθεση να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια.

 

"Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν το γνωρίζουμε", δήλωσε.

 

Ένα τρίτο άτομο συνελήφθη, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί μια ανάμειξή του στην επίθεση.

 

Οι δύο ύποπτοι που σκοτώθηκαν φαινόντουσαν, όπως πρόσθεσε, αποφασισμένοι, καθώς εκτός από τον οπλισμό τους ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν οι δράστες της σφαγής ήταν δύο ή τρεις.

 

Το NBC News μετέδωσε ότι ένας από τους υπόπτους αναγνωρίστηκε από πολλές πηγές ως ο Σιέντ Φαρούκ. Ωστόσο το Ρόιτερς δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

 

Με το όνομα αυτό βρίσκεται καταχωρημένος ένας υπάλληλος της υπηρεσίας υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής έκαναν χθες τη γιορτή στην οποία άνοιξαν πυρ οι άγνωστοι.

 

Δύο μίλια μακριά από τον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί εντόπισαν και γάζωσαν το όχημα ενώ οι δράστες ανταπάντησαν στα πυρά τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό.

 

 

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε περίπου στις 11 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη, 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες. Στο κτήριο πραγματοποιούνταν εκδήλωση εν όψει των εορτών, σύμφωνα με το Reuters.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:12 - 03 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.