ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας-Τουρκίας

12:08 - 03 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας-Τουρκίας
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθούν στο Βελιγράδι, στο περιθώριο υπουργικής συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), για πρώτη φορά μετά την κρίση που ξέσπασε έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους

 

 

Ο Αμερικανός ομόλογός τους Τζον Κέρι βρίσκεται επίσης στο Βελιγράδι για να μετάσχει στη σύνοδο αυτή που αρχίζει σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γερμανία θα παραλάβει από τη Σερβία την εκ περιτροπής προεδρία του ΟΑΣΕ.

 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να απευθύνει ομιλία στους υπουργούς και να συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον ρώσο ομόλογό του.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, που διεξάγεται σήμερα και αύριο, οι υπουργοί και οι αντιπροσωπείες που μετέχουν θα εξετάσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, τη μεταναστευτική κρίση, την τρομοκρατία και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνής κοινότητα.

 

Αντίθετα καμιά πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή για τη συνάντηση Λαβρόφ - Τσαβούσογλου.

 

Ο Λαβρόφ ανακοίνωσε χθες ότι επρόκειτο να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του έπειτα από αίτημα του τελευταίου. "Μπορεί να υπάρξει κάτι καινούργιο που δεν έχει ήδη ειπωθεί δημόσια", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός από τη Λευκωσία.

 

Κατά την άφιξή του χθες βράδυ στη σερβική πρωτεύουσα, ο Λαβρόφ αναρωτήθηκε: "τί μπορούν να μας πουν οι Τούρκοι συνάδελφοί μας και το οποίο δεν έχει ακόμη ειπωθεί δημόσια;", πριν προσθέσει: "θα ήταν λυπηρό να μην ακούσουμε κάτι καινούργιο".

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.