ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία για ενίσχυση της FRONTEX ανέλαβαν Γαλλία και Γερμανία

15:13 - 04 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Πρωτοβουλία για ενίσχυση της FRONTEX ανέλαβαν Γαλλία και Γερμανία
«Η Γερμανία και η Γαλλία -ήδη έγινε συζήτηση στις Βρυξέλλες- έχουν ξεκινήσει μία πρωτοβουλία για την ενίσχυση της FRONTEX. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να υποστηριχθεί η FRONTEX στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων»

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της FRONTEX και το αν θα μπορούσε να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων από τα κράτη-μέλη.

 

«Ήδη υπάρχει αρκετά μεγάλη στήριξη της FRONTEX, και τοπικά -π.χ. στην Ελλάδα εργάζονται ήδη τώρα 41 υπάλληλοι και συνολικά έχουν προσφερθεί στην FRONTEX 100. Δεν θέλω να προτρέξω σε ό,τι αφορά το τι περαιτέρω θα μπορούσαμε εμείς να φανταστούμε ή όχι. Ας δούμε πρώτα τι θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την ενίσχυση της FRONTEX και τον ρόλο της στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων», τόνισεο κ. Ζάιμπερτ.

 

Ερωτώμενος δε σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης ενός κράτους-μέλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.