ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Handelsblatt: Είναι ο γιος του Ερντογάν υπουργός Πετρελαίου του ISIS;

12:09 - 07 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Handelsblatt: Είναι ο γιος του Ερντογάν υπουργός Πετρελαίου του ISIS;
Το ενδεχόμενο ο γιος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους, εξετάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρότι πολλές δυτικές χώρες αρνούνται να πιστέψουν ότι η Τουρκία εμπλέκεται στις παράνομες δραστηριότητες των τρομοκρατών σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο, η «φήμη» του Μπιλάλ Ερντογάν "μιλά" από μόνη της.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, αν και ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, η πραγματική του βιογραφία έχει «αρκετά σκοτεινά σημεία». 

Οι κατηγορίες της Ρωσίας εναντίον του δεν είναι αβάσιμες, προσθέτει.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι το 2013 η εισαγγελία θεώρησε τον Μπιλάλ ύποπτο για ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό του πατέρα του. Η κατηγορία βασίστηκε σε έναν φάκελο που περιλάμβανε φωτογραφίες και αρχεία τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του γιου του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι εκείνη την περίοδο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε οδηγίες στον γιο του να «ξεφορτωθεί όλα τα χρήματα από το σπίτι».

Στις αρχές του 2014, βρέθηκε μια μαγνητοφώνηση άλλης τηλεφωνικής συνομιλίας που αφορούσε σε πληρωμή περίπου 10 εκατ. δολαρίων. Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον σκοπό της πληρωμής, ωστόσο το μέσο εικάζει πως αποτελούσε δωροδοκία σχετικά με την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον Νοέμβριο, ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Omran al-Zoubi δήλωσε δημόσια πως η εταιρία μεταφορών που ανήκει στον Μπιλάλ Ερντογάν παραλαμβάνει πετρέλαιο από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Άλλοι κατηγόρησαν τον Εντογάν πως έκλεβε πετρέλαιο από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και πως το μετέφερε σε ασιατικές χώρες. Κατά συνέπεια αυτών των δραστηριοτήτων, τα τοπικά μέσα τον αποκάλεσαν τον «υπουργό Πετρελαίου του Daesh (Ισλαμικό Κράτος)».

Απαντώντας σε αυτές τις φήμες, ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναφέρει πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί, αν η εμπλοκή της οικογένειάς του στις δραστηριότητες αυτές αποδειχθεί αληθής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.